Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles

Escrit per | Última actualització: 21 desembre 2018

En aquesta entrada volem parlar-vos dels que per nosaltres són els imprescindibles de la ciutat de Cracòvia. Una entrada dedicada a allò que considerem que no us podeu perdre si visiteu aquesta ciutat de Polònia. Voleu saber quins són? Seguiu llegint!

Porta de Florian

La Porta de Florian és una de les entrades a la part antiga de la ciutat de Cracòvia i de les poques restes medievals que encara troben en peu. Les fotografies més típiques d’aquesta porta són des de dins, des d’on es pot veure una exposició d’art.

Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Porta de Florian
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Porta de Florian
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Porta de Florian
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Porta de Florian

Colina de Wawel

A la Colina de Wawel trobem el Castell de Wawel, la Catedral de Wawel, la cova del drac i altres monuments com l’estàtua del Papa Juan Pablo II.

Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Colina de Wawel, Castell de Wawel
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Colina de Wawel, Castell de Wawel

El que més ens va agradar de la Colina de Wawel és la Catedral de Wawel també coneguda com Catedral de Polònia o de Sant Wenceslao. Aquesta Catedral ha sigut escenari de coronacions i enterraments de molts reis de Polònia. El que més ens va agradar de la Catedral és la barreja d’estils. Sembla un collage d’edificis, veritat?

Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Colina de Wawel, Catedral de Wawel
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Colina de Wawel, Catedral de Wawel

¡Ahorra!

Oferta: Auschwitz + Minas de Sal en un día

Ver oferta

Kazimierz

Kazimierz és un barri històric de la ciutat de Cracòvia conegut per haver acollit a la població jueva.

Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Kazimierz
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Kazimierz

Al segle XIX aquest barri estava poblat exclusivament per la comunitat jueva més pobre i conservadora. Aquest fet va fer que es conservessin els edificis antics del barri en comptes de fer-ne de nous.

Durant la Segona Guerra Mundial el barri es va quedar buit degut al trasllat de jueus al guetto i als camps de concentració. Un cop acabada la Segona Guerra Mundial el barri va quedar abandonat i durant l’època comunista es va convertir en un barri de mala reputació. A partir dels anys 90 es va convertir en un barri de moda on viuen molts universitaris, artistes…

Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Kazimierz
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Kazimierz

En aquest barri trobem la Sinagoga Vella, la sinagoga més antiga que queda en peu a Polònia.

Rynek Główny

Rynek Główny és la principal plaça de la ciutat i és la plaça medieval més gran d’Europa. En ella trobem edificis molt interessants com Sukiennice (l’antic mercat de teles), la torre de l’Ajuntament, l’esglèsia de Sant Adalbert i les torres de la Basílica de Santa Maria.

Tant de dia com de nit és una de les imatges més boniques de la ciutat.

Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Rynek Główny
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Rynek Główny
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Rynek Główny
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Rynek Główny

Visita al camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau

A la ciutat d’Auschwitz es trobava un dels camps de concentració més importants de l’època nazi. La visita al camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau és dura, però s’ha de conèixer la història per evitar que es torni a repetir.

Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles - Camp de concentració d'Auschwitz
Què veure a Cracòvia: 5 imprescindibles – Camp de concentració d’Auschwitz

Podeu llegir més sobre el camp de concentració a les entrades que vem escriure. I si voleu reservar l’entrada per no quedar-vos sense, aquí us expliquem com fer-ho.

Aquests són els nostres imprescindibles de Cracòvia, i tu? Has estat a Cracòvia? Penses que ens deixem algun lloc important? Deixa’ns un comentari!

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *