Hotels càpsula a Tòquio, una manera barata de passar la nit.

Escrit per

És ben sabut que la cultura nipona té alguna cosa que la fa peculiar. Són famosos per ser els mestres en arts marcials, capdavanters en tecnologia durant molts anys, per ser els impulsors del manga, anime i videojocs. Tot plegat ha portat a la cultura occidental un punt de vista totalment diferent al que estem acostumats.

El concepte del que us parlarem avui possiblement no us soni a res de nou, però hem cregut suficientment interessant com fer-ne un post. Si sou claustrofòbics aconsellem no seguir llegint a partir d’aquí. 🙂

Els hotels càpsula de Tòquio

Volem parlar dels hotels càpsula, una mena de nínxols en els que pots passar la nit a Tokyo per un preu molt assequible.

Hotels càpsula a Tokyo

Es tracta d’un espai molt reduït, el just per tenir-hi un llit, una televisió petita, una consola (com no tractant-se de japonesos) i connexió inalàmbrica a internet. Òbviament no té bany individual, has de compartir-lo amb la resta d’hostes. No hi ha gaire intimitat ja que l’única manera de tancar-te es amb una cortina.

A Japó les càpsules són utilitzades tant per turistes com per gent que hi treballa o estudia a la ciutat i viu a les afores. Aquests hi dormen si se’ls hi fa tard i no poden agafar l’últim tren per tornar a casa o si estan tant ebris que els hi fa vergonya tornar a discutir-se amb la parella.

Hotels càpsula a Tokyo

Hotels càpsula arreu del món

Actualment, i vist l’èxit que tenien al Japó, aquest concepte s’està posant de moda tant a Europa com a Estats Units. Una de les diferències, però, és que aquestes són molt més grans que les que s’ofereixen al Japó. Per les cadenes hoteleres occidentals és una manera d’abaratir costos i fer front a la crisi, ja que ha estat causa de pèrdues en els darrers anys. També s’hi han sumat aeroports que volen fer que la gent passi una millor nit d’escala o d’espera per agafar el seu vol.

Hotel a l'aeroport de Heathrow

Fotografies

Capsules | matslina a Flickr
Capsule Hotel Tokyo | Michael Francis McCarthy a Flickr
Yotel at Heathrow | stepnout a Flickr

Segueix-nos a Youtube i Instagram.Escriu un comentari!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Rep al teu correu quan publiquem els relats dels nostres viatges

No compartirem el correu amb ningú i prometem no enviem spam. 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Equipatge de mà