Coliseu romà: Ave Cesar, els qui moriran et saluden

Escrit per | Última actualització: 5 gener 2013

El Coliseu romà és un dels monuments més espectaculars que trobem a Europa i és de visita obligada per tots aquells que decidiu anar a Roma.Coliseu romàJo he estat dos cops a aquesta ciutat italiana i els dos cops he entrat al Coliseu perquè et permet retrocedir en el temps i imaginar-te els gladiadors lluitant, la gent cridant… és una visita que recomano molt.

Interior Coliseu romà

Visita improvisada al Coliseu romà

El primer cop que vaig anar a Roma va ser una cosa improvisada, estàvem a Florència i d’un dia per l’altre vem decidir agafar el tren i en 4 horetes plantar-nos a Roma per passar el dia. Al Coliseu hi havia bastanta cua i vem haver d’esperar una estona per comprar les entrades i després una estona més per poder entrar.

Com estalviar-se cua al Coliseu romà?

La segona vegada que vaig estar, com era un viatge planejat, vaig llegir que podies comprar l’entrada al Palatino (l’entrada del Coliseu i el Palatino és conjunta) i estalviar-te la cua per comprar l’entrada o almenys no fer tanta cua. Òbviament després, al Coliseu, has de fer la cua per entrar. Però una cua que t’estalvies!

La nostra sorpresa a l’arribar a la taquilla del Palatino és que aquell dia, 25 de setembre, l’entrada era gratuïta. La veritat és que no sabem el per què però a altres atraccions turístiques com les termes de Caracaia també era gratis l’accés.

Tot i tenir tants anys està bastant ben conservat (ja vem parlar a EDM que hi havia una part havia patit despreniments) i les seves dimensions impressionen moltíssim. Dóna certa claustrofòbia imaginar-te als gladiadors lluitant per sobreviure en aquell immens estadi (comparable a estadis de futbol d’avui en dia) i no poder escapar-ne.

La part on es preparaven els gladiadors (sota la pista de combat) es troba descoberta i es poden veure els passadissos des dels diversos miradors que trobem al llarg de tot el coliseu.

Interior Coliseu romà

 

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *