Szimpla Kert: el ruin bar més famós del món

Escrit per | Última actualització: 6 setembre 2015

Els ruin bars s’han posat de moda aquests últims anys. Aquests es van establir per primera vegada a la ciutat de Budapest, on es va arribar a un acord per què amb lloguers molt assequibles, es poguessin aprofitar antics edificis i apartaments abandonats que s’anaven a demolir. Nosaltres vem visitar el Szimpla Kert de Budapest, però en podem trobar molts més arreu d’Europa.

El bar Szimpla Kert, Jardí simple en hongarés, va ser el primer ruin bar que va exisitir. L’any 2002 els seus propietaris van decidir crear un espai per allotjar diferents actes culturals com música en directe, cinema a l’aire lliure i fins i tot un mercat cada diumenge. Va ser guardonat per Lonely Planet com al tercer millor bar del món.

Entrada del ruin bar Szimpla Kert
Entrada del ruin bar Szimpla Kert

El Szimpla Kert es troba al barri jueu de Budapest, a la zona de Pest concretament. És per llocs com aquests que sempre diem que Buda i Pest són dos mons diferents, cada part de la ciutat amb el seu propi estil.

Aquest bar ens va costar molt de trobar, tot i portar l’adreça anotada al Google Maps. Els carrerons d’aquella part de la ciutat semblen tots iguals. Teniem l’apartament molt a prop, però ho vem anar deixant i al final el vem visitar un dels últims dies.

L’entrada del bar et fa dubtar si estàs entrant al lloc correcte, ja que no entres per una porta principal. A l’esquerra de la porta (entenem que estava trencada) hi havia un plastic transparent que feia de porta, el que havies d’apartar per poder accedir al bar. Estava realment en ruines!

Entrada al Szimpla Kert
Entrada al Szimpla Kert
Senyals de trànsit al Szimpla Kert
Senyals de trànsit al Szimpla Kert

Totes les parets del local estan plenes de graffitis i art del carrer. A cada habitació del bar podem trobar objectes de tot tipus, segurament aprofitats de coses que s’han trobat dins de l’edifici o fins i tot del carrer.

El Szimpla Kert és tot un laberint. Hi ha un punt en que no saps si l’escala que estàs pujant pertany al bar o a l’edifici del costat.

Escala a la segona planta del Szimpla Kert
Escala a la segona planta del Szimpla Kert
Habitació multicolor al ruin bar Szimpla Kert
Habitació multicolor al ruin bar Szimpla Kert
Interior del ruin bar Szimpla Kert
Interior del ruin bar Szimpla Kert

Els cambrers del bar ja deuen estar acostumats a veure a gent fent fotografies, però nosaltres vem fer-ne de tot el que veiem. Cada racó tenia el seu encant especial, i a més vem enxampar una hora molt tranquila, que gairebé no hi havia ningú en el local.

Algunes habitacions eren tan fosques què semblaven l’escenari d’una pel·lícula de por. En qualsevol moment apareix algú amb una màscara i ens mata!

Bar o escenari d'una pel·lícula de por?
Bar o escenari d’una pel·lícula de por?
Pis de dalt del bar, sembla un jardí!
Pis de dalt del bar, sembla un jardí!
Plantes, plantes i més plantes
Plantes, plantes i més plantes
Taula feta pols al ruin bar Szimpla Kerta
Taula feta pols al ruin bar Szimpla Kerta

Qualsevol objecte és bo per un ruin bar

Només cal posar-li una mica d’imaginació: una bicicleta, una bàscula antiga, un sofà destartalat… fins i tot un cotxe! Perquè no treure-li el motor a un cotxe antic i fer un banc? Això si, la pintura d’spray que no hi falti! Els cotxes han de ser multicolor!

Cotxe-ban a la terrassa del Szimpla Kert
Cotxe-ban a la terrassa del Szimpla Kert
Cotxe multicolor a la terrassa
Cotxe multicolor a la terrassa

Tot un fenòmen que cada cop està més de moda, i és que ciutats com Berlín ja tenen el seu propi Ruin Bar. Per la propera visita a Budapest haurem de veure la resta, ja que aquest ens va agradar molt!

Com arribar al Szimpla Kert


Adreça: VII Kazinczy utca 14
Metro: M2 Astoria

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *