Filtrat per category

Amsterdam

amsterdam

Guia de viatge a Amsterdam

El nostre viatge a Amsterdam va ser l’any 2009, el nostre primer viatge junts, i ens va encantar. Vem estar 4 dies a la ciutat i un vem anar a veure els pobles de Marken, Volendam, Edam i Broek in Waterland. En aquesta guia us explicarem el que per nosaltres és el que has de saber sí o sí d’aquesta ciutat.

Per començar a planificar el teu viatge a Amsterdam

Vol: Nosaltres vem volar a Amsterdam amb Transavia, la companyia low-cost de KLM. Comparat en com estan els preus ara vem volar bastant car, uns 120€ anar i tornar. Podeu buscar vols a Amsterdam a Skyscanner i, com sempre, si sou flexibles en dates podreu trobar bones ofertes.

Allotjament: A Amsterdam vem decidir allotjar-nos en un apartament una mica allunyat del centre pels preus. Però tot i això podies arribar en tramvia en 5 o 10 minuts al centre de la ciutat. L’apartament és diu European Apartments Reservations, pero sembla ser que ja no es pot reservar. Podeu mirar quins altres allotjaments hi ha a Amsterdam.

Moneda: La moneda a Holanda és l’euro.

Com anar des de l’aeroport a Amsterdam

Tren de Schiphol a Amsterdam
Tren de Schiphol a Amsterdam

Tren: Nosaltres vem agafar el tren que et porta des de l’aeroport de Schiphol fins a la parada de Centraal Station, al centre de la ciutat. Triga aproximadament 15 minuts en arribar a Amsterdam, i podeu veure més informació aquí.

Autobús: També pots arribar en un bus que surt des de Schiphol Plaza, just davant de la terminal. Podeu trobar tota la informació dels autobusos en aquest enllaç.

El nostre dia a dia a Amsterdam

A Amsterdam vem estar cinc dies i vem dedicar quatre a visitar la ciutat i un a anar als pobles propers. Durant els 4 dies que vem estar a Amsterdam vem veure la Casa d’Ana Frank, Vondelpark, el Barri vermell, la Plaça Dam i molts més llocs. En les següents entrades podeu veure el nostre dia a dia.

Transport a Amsterdam

Tramvia d'Amsterdam
Tramvia d’Amsterdam

A l’arribar a Amsterdam el primer que vem fer va ser comprar la I Amsterdam Card. Aquesta targeta ofereix transport gratuït a part dels descomptes i entrades gratuïtes a atraccions turístiques. Tot i tenir el transport gratuït no vem agafar gaires tramvies.

Si voleu descobrir l’encant d’Amsterdam, us recomanem que us dividiu la ciutat per zones que voleu visitar. Fins allà anar en tramvia, si us queda molt lluny de l’allotjament, i després passejar pels carrers.

Què veure a Amsterdam

Vistes d'Amsterdam des del creuer
Vistes d’Amsterdam des del creuer

Amsterdam no és una ciutat estil Barcelona, Roma o d’altres ciutats on hi ha molts monuments a veure. L’atractiu i l’encant d’Amsterdam, almenys per nosaltres, és el conjunt.

Tot i així tenim els nostres imprescindibles, llocs que creiem que s’han de veure si hi vas.

Excursions des d’Amsterdam

Excursió des d'Amsterdam: Marken
Excursió des d’Amsterdam: Marken

Si teniu pensat escapar-vos uns quants dies a Amsterdam, podeu plantejar-vos l’opció de dedicar un dia a visitar pobles propers com Volendam, Marken o Edam.

Si us interesa en aquesta entrada us expliquem que heu d’agafar per visitar aquests pobles.

Consells per visitar Amsterdam

Cases i canals d'Amsterdam
Cases i canals d’Amsterdam

Compreu els bitllets a les màquines. Nosaltres vem pagar la “novatada” al comprar-los a la taquilla i ens van cobrar 50 cèntims més que si els haguéssim comprat a les màquines. Només són 50 cèntims, però viatges igual de bé i això que t’estalvies!

Agafeu les entrades per internet de la Casa d’Ana Frank. Si no, haureu d’arribar mitja hora abans de que obrin per evitar cues o fer-ne la mínima possible.

– Quan aneu al barri vermell no feu fotografies als aparadors on es troben les noies. Us pot suposar un problema.

– Si decidiu anar als pobles dels voltants, aixequeu-vos d’hora per aprofitar el dia.

Mapa d’Amsterdam

Hem dividit el mapa en quatre categories per que tingueu clar què fer a Amsterdam, quines excursions fer, on s’agafen els transports principals i els nostres imprescindibles.