La nostra estada per Holanda va ser breu, però més breu van ser la visita que vam fer pels pobles al voltant d’Amsterdam, que en un dia vam veure quatre pobles.

Si més no, no podíem deixar de visitar Edam, que a la majoria dels lectors us sonarà pels típics formatges que s’hi fan. Crosta vermella, formatge suau.

Edam

Edam és un poble petitet a uns 15-20 minuts de Amsterdam, molt tranquil, amb casetes maques en el que no m’hi importaria viure si algun dia em canso de viure en la ciutat o si més no tenir-hi una casa com a segona residència. La tranquil·litat que ofereix Amsterdam i els seus voltants no la he vist enlloc més d’Europa.

Mercat de formatges

A Edam hi podem trobar el mercat de formatges els dimecres de 10.30 a 12.30 i els dissabtes de 21.00 a les 23.00 a la plaça Jan van Nieuwenhuizen.

En aquest mercat podem veure com es transporta el formatge des els vaixells com es feia abans.

Mercat dels formatges a Edam

Nosaltres no vam tenir la sort de que ens coincidís el dia que visitàvem Edam amb el dia que es feia el mercat, però tenim clar que si hi tornem serà una de les coses que no ens perdrem.

Si viatgeu a Holanda i decidiu passar un dia per Edam no podeu marxar sense comprar formatge, n’està ple de botigues i tot es casolà. És el souvenir més bo que he portat mai.

Fotos

Mercat d’Edam | manuel | MC a Flickr