Guia de Roma: Com anar, allotjament i què veure a Roma

Guia de Roma: Com arribar, allotjament i què veure a Roma

Com anar des de l’aeroport a Roma

Pots anar en avió a Roma a dos aeroports. L’aeroport de Ciampino és el més proper però el de Fuimicino és el més utilitzat per les companyies low-cost.

Roma Fiumicino

Bus: Hi ha diferents companyies que van des de l’aeroport a diferents punts de la ciutat. Aquí teniu el llistat de les companyies i el punt de la ciutat on et deixen. La durada del trajecte és de 45-55 minuts.

Tren: De Tren teniu dues opcions: el Leonardo Express que no fa cap parada fins a arribar a l’estació de Termini o el tren regional que acaba a l’estació de Tiburtina i va fent parades.

Roma Ciampino

Bus: Com a l’aeroport de Fuimicino, hi ha diverses companyies que et deixen a diferents punts de la ciutat.

Tren: Per arribar a Roma en tren des d’aquest aeroport primer has d’agafar un bus que et porta a Ciampino ciutat i aquí ja pots agafar el tren fins a Roma. El trajecte és de 15 minuts.

Nosaltres vem arribar a Fuimicino i ens vem decantar per agafar el tren Leonardo Express perquè només triga 30 minuts a arribar a Termini, que és on teníem l’allotjament.

Allotjament a Roma

A Roma ens vem allotjar a un Bed&Breakfast Marcantonio al costat de l’estació de Termini i a pocs minuts de la Fontana di Trevi.

Habitació allotjament a Roma

Transport a Roma

Nosaltres vem optar per anar a peu a tots els llocs. Si escolliu un allotjament amb bona localització, creiem que és la millor opció.

Què veure a Roma

Veure Roma en dos dies és difícil però no impossible. Aquí us deixem el nostre dia a dia:

Dia 1: Arribada a Roma, Termes de Diocleciano, Piazza della Repubblica, Piazza Spagna, Piazza Popolo, el Vaticà, Pont i Castell de Sant’Angelo, Piazza Navona, Panteó, Fontana di Trevi de nit.

Dia 2: Fontana di Trevi, Piazza Venezia, Mercat de Trajà, Fòrum i Palatino, Colosseu, Termes de Caracal·la, Circ màxim, Bocca della Verità, Illa Tiberina, Trastevere.

Menjar a Roma

Si aneu a Roma qualsevol restaurant on facin pizza i pasta sera una bona opció. A nosaltres ens va agradar el restaurant on vem menjar el segon dia, es trobava a la Via dei Santi Quattro, molt a prop del Colosseu.

Moneda a Roma

A Roma la moneda és l’euro.

Consells per visitar Roma

– Comprar les entrades pel Colosseu al Palatino (l’entrada és combinada). Us estalviareu les grans cues que es formen al Colosseu per comprar l’entrada.
– Si aneu més de dos dies reserveu un matí/tarda per passejar per Trastevere. Ens va encantar!
– Per evitar aglomeracions de gent intenteu anar als llocs més turístics d’hora o a hores on la majoria de turistes estan dinant.
– Vigileu en creuar els carrers, és tot un risc per com condueixen!
– No marxeu de Roma sense haver menjat pizza o pasta, us en penedireu!

 Equipatge de mà a Roma

  • Habitació allotjament a Roma Allotjament a Roma – B&B Marcantonio - A l’hora de buscar un allotjament a Roma el nostre requisit era estar a prop de l’estació de trens de Termini i del centre. Després de molt buscar vem trobar el B&B Marcantonio que a part de cumplir aquests requisits el preu era adequat al viatge low-cost que volíem fer. …
  • Piazza Venezia 2 dies a Roma: Restes romanes, Trastevere i Roma de nit - Ens acabem d’aixecar i anem a esmorzar a la cafeteria que ens va dir l’amo de l’apartament el dia anterior. Estem intrigats de que ens oferiran ja que l’esmorzar està inclòs amb l’allotjament i el preu per persona/nit és molt barat. Preguntem que podem demanar i ens diuen que dos …
  • 2 dies a Roma: Restes romanes, places i el Vaticà - Arribada a la ciutat de Roma Com ja és costum hem volat molt d’hora i ens trobem a Roma. Capital de l’imperi Romà. És 24 de setembre i hem escapat de les festes de la Mercè de Barcelona per veure aquesta gran ciutat italiana. Ens espera un dia molt dur …
  • Coliseu romà: Ave Cesar, els qui moriran et saluden - El Coliseu romà és un dels monuments més espectaculars que trobem a Europa i és de visita obligada per tots aquells que decidiu anar a Roma.Jo he estat dos cops a aquesta ciutat italiana i els dos cops he entrat al Coliseu perquè et permet retrocedir en el temps i …
  • Fontana di Trevi Fonts amb escultures espectaculars a Roma - Una de les coses que més ens va sorprendre de Roma va ser l’espectacularitat de les fonts de la ciutat. Als romans els hi agradava tot el relacionat amb l’aigua, només cal veure els aqüeductes i banys termals que feien a la seva època. Fontana di Trevi La fontana di …
  • Colisseu romà Despreniments al Colisseu romà - El passat 25 de Desembre, mentre molts estàvem passant el dia amb la família, un colom és va posar a un arc del Coliseu i va provocar despreniments. Aquests, per sort, no van ferir a ningú tot i que van caure des de 10 metres d’altura. Aquest fet no va …