Guia de Donòstia: Com anar, allotjament i què veure a Donòstia

Guia de Donòstia: Com arribar, allotjament i què veure a Donòstia

Com anar des de l’aeroport a Donòstia

Abans de viatjar a Donòstia vem veure que la parada de bus estava just a la porta de l’aeroport. El problema és que aquella parada va en sentit Hondarribia. Quan vem arribar era un dia festiu i gairabé no passaven autobusos. Us recomanem que aneu caminant fins a Hondarribia, hi ha un carrer de cases que arribes al poble en 5 minuts i allà agafeu l’autobús en sentit Donòstia. L’autobús que va al centre és l’E21 en dies feiners i l’E27 en dies festius. Us deixen a la Plaça Guipuzkoa (centre de Donòstia).

Ens van explicar que abans hi havia parada en sentit Donòstia just devant l’aeroport però la van treure. Nosaltres vem tenir la sort que va passar un autobús que anava fora de servei i ens va portar fins al poble d’Hondarribia.

Allotjament a Donòstia

A Donòstia vem decidir allotjar-nos a un hostal que havíem sentit que estava molt bé. La majoria d’allotjaments que trobàvem eren pensions amb bany compartit i aquest va ser el més barat que vem trobar amb bany privat. L’hostal es deia Hostal Alemana i el teníem a 10 min caminant del casc antic de Donòstia. La localització va ser genial, ja que teníem la platja de la Concha just davant i a més estàvem una mica en mig de tot el que volíem veure.

Transport a Donòstia

A part del transport que vem fer servir per anar de l’aeroport (Hondarribia) a Donòstia no vem fer servir cap altre mitjà de transport. La ciutat és bastant assequible per fer-la caminant.

Què veure a Donòstia

Casc antic

El casc antic de Donòstia és petit i el podeu veure en una tarda però és molt maco. Ens va agradar molt la Plaça de la constitució.

Guia de Donòstia: Plaça de la Constitució de Donòstia
Guia de Donòstia: Plaça de la Constitució de Donòstia

Monte Igeldo

Si viatgeu amb nens, el Monte Igeldo és un imprescindible perquè hi ha un parc d’atraccions. Per pujar a les atraccions només pagues per la que puges, no és una entrada conjunta. Es puja en poca estona amb funicular i també ofereix una vista panoràmica de la ciutat impressionant.

Guia de Donòstia: Panoràmica de Donòstia des del Monte Igeldo
Guia de Donòstia: Panoràmica de Donòstia des del Monte Igeldo

Platja de la Concha

La platja de la Concha és la platja principal de Donòstia. Nosaltres tot i anar en una època que no era de bany vem anar a mullar-nos els peus. Ens va sorprendre molt la diferència de marea del matí a la nit. Entre deu i vint metres menys de platja d’una hora a un altre.

Guia de Donòstia: Platja de la Concha de Donòstia
Guia de Donòstia: Platja de la Concha de Donòstia

Monte Urgull

Guia de Donòstia: Monte Urgull de Donòstia
Guia de Donòstia: Monte Urgull de Donòstia

Nosaltres vem decidir pujar al Monte Urgull perquè ja havíem vist tot. Ens va sorprendre trobar un museu sobre Donòstia a dalt de tot. El museu és gratuït i està molt bé perquè així aprens una mica de la història de la ciutat.

Moneda a Donòstia

A Donòstia la moneda és l’euro.

Consells per visitar Donòstia

– Tasteu el menjar típic, ja que és un imprescindible. Eviteu menjar pasta o pizza que això sempre en podreu menjar a la vostra ciutat i proveu els pintxos, les fustes i l’embutit d’allà.

– Relacioneu-vos amb gent d’allà. Són molt amables i us ajudaran amb tot el que us faci falta. Si us trobeu perduts, no dubteu en preguntar.

 Equipatge de mà a Donòstia

  • Muntanya Suïssa del Monte Igeldo El Monte Igeldo, una muntanya russa de records - Com ja us hem comentat en alguna ocasió, el viatge a Donòstia va ser un regal d’aniversari que em van fer entre la meva família i el David. Tot i que aquest seria el tercer cop a aquesta bonica ciutat d’Euskadi, els meus records semblaven esborrats o guardats al final …
  • Canons apuntant al mar des del Monte Urgull La història de Donòstia des del Monte Urgull - Donòstia és una ciutat molt bonica, envoltada pel mar Cantàbric i per muntanyes. Aquesta topografia ens va fer sentir a una ciutat semblant a Barcelona on tenim el mar Mediterrani i dues muntanyes: Montjuïc i el Tibidabo. Però no ens desviem del tema de l’entrada, Donòstia. Com us dèiem, Donòstia …
  • Plaça Gipuzkoa d'Hondarribia Hondarribia: una ciutat fronterera de pescadors - Visitar Hondarribia no va ser més que una improvisació en el nostre viatge a Donòstia. La vem conèixer mig per error, ja que hi vem acabar per anar a buscar l’autobús cap al centre de Donòstia. El poc que vem veure ens va encuriosir suficient com per fer una escapada fugaç …
  • On menjar a Donòstia: els millors pintxos - Donòstia és una ciutat que recomanem visitar per moltes raons. Us enumerarem tres per no excedir-nos massa. La primera raó és que es tracta d’una ciutat encantadora i la seva grandària és ideal per una escapada de cap de setmana. La segona és per la seva gent, molt amable i …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *