Viatjar amb nens des de casa et pot solucionar un dia de pluja a casa, o un confinament o no poder viatjar pel motiu que sigui. Sabem que pot ser un repte, però alhora pot ser molt fàcil perquè els nens tenen molta imaginació. Si seguiu llegint us explicarem com ho hem fet nosaltres durant el confinament i també trobareu idees que hem anat trobant i recomanacions de joguines i contes per viatjar des de casa amb nens.

Construir una cabanya

Amb unes mantes o llençols agafats a un armari, llitet, còmoda… i una mica de música d’ambient podem viatjar a qualsevol part del món sense moure’ns de casa. Nosaltres hem viatjat des de la bulliciosa Nova York fins a una platja deserta passant per la sabana africana sentint lleons i elefants de molt a prop 😂.

Una font d’il·luminació pot ser la llanterna del mòbil, les llums de l’arbre de Nadal, la llum de la tauleta de nit…

Nosaltres fèiem servir una manta i les llums d’un globus que li van regalar a la peque. De vegades també agafàvem un pal d’escombra per donar més alçada a l’estructura. Així de fàcil! Als nens no els hi fa falta grans obres d’enginyeria perquè tenen molta imaginació i il·lusió.

La cabanya va ser un recurs que vem fer servir moltes estones per passar el confinament d’una manera més amena. En dies de pluja també és una molt bona opció.

Passaport viatger

El passaport viatger també conegut com a passaport lúdic és una manera de fer els viatges més divertits pels nens i que aprenguin coses del lloc que visitem. Ara us estareu preguntant que pinta el passaport viatger en aquesta entrada si estem parlant de viatjar des de casa.

Al blog de Refugio de crianza la Mònica ens explica com fer-ne un sense sortir de casa. El primer que hem de fer és decidir on volem anar. Un cop escollit podem viatjar de moltes maneres: amb vídeos de Youtube, pel·lícules, cuinant i menjant aliments típics del lloc, aprenent algunes paraules en l’idioma del país… La Mònica us ho explica molt bé en aquesta entrada del seu blog sobre com conèixer el món sense sortir de casa.

Per fer el passaport viatger s’ha de tenir en compte l’edat del nen. Nosaltres vem fer-li un a la peque pel viatge que havíem d’haver fet a Suïssa i que per una vaga de controladors aeris vem haver de cancel·lar. En ser tan petita no havíem orientat tant cap al destí, sinó en el Nadal, ja que anàvem a veure mercats nadalencs i en què pogués pintar els seus dibuixos preferits.

Com viatjar des de casa amb nens: Passaport a Suïssa

Com viatjar des de casa amb nens: Passaport a Suïssa

Tot i no anar a Suïssa el vem reutilitzar en l’escapada a Andorra que vem fer els dies previstos per viatjar a Suïssa. Ens va ser molt útil per una tarda de neu que no vem sortir de l’hotel.

Els podeu fer vosaltres, però també es poden trobar fets a internet. Al blog de Bebe a Mordor (BAM) trobareu molts passaports lúdics descarregables de diferents països.

Mirar revistes de viatges

A casa tenim algunes revistes de National Geographic i d’Altaïr. De tant en tant les trèiem o la peque ens les demana i li expliquem que és el que veu a les imatges. Doncs arran d’anar-li ensenyant les revistes ha mostrat molt interès en el David de Michelangelo. Així que hem aprofitat per explicar-li que està a una ciutat que es diu Florència que està a Itàlia. Què hem d’agafar un avió per anar-hi, que fan unes pizzes i una pasta molt bona… Així que ja sabeu quin serà un dels nostres pròxims destins.

Joguines, jocs i contes per viatjar amb nens des de casa

Per fer aquesta secció hem demanat ajuda a petits comerços, botigues de barri i botigues online. L’Eugènia de Fabre, el Quim de Jugaia, la Martina de Fusta Cadabra i la Rut de Happy Kids ens han recomanat unes joguines, jocs i contes molt xulos per viatjar des de casa. Voleu conèixer una mica més sobre les seves botigues i què ens recomanen? Doncs llegiu aquesta entrada sobre 19 joguines i contes per viatjar sense sortir de casa.

La peque viatjant a Paris amb els Aristogats

Viatjar amb nens des de casa: La peque viatjant a Paris amb els Aristogats

Joc simbòlic per viatjar amb nens des de casa

El joc simbòlic és quan els nens comencen a jugar imitant situacions. Preparant el dinar a la seva cuineta, tenint cura dels seus ninos canviant-los el bolquer, posant-los a dormir… Aquest tipus de joc que comença a desenvolupar-se entre els 12 mesos i els 3 anys és molt important pels nens i nenes. Forma part del seu desenvolupament i ajuda en molts aspectes com per exemple:

  • En el desenvolupament de la imaginació
  • Per ajudar a comprendre l’entorn que els envolta
  • A millorar el llenguatge
  • En el desenvolupament emocional
  • Fer representacions mentals de la vida real com imaginaria

Nosaltres a diàriament viatgem en tren al voltant del món, vacunem a ninos que volen viatjar a països llunyans, la peque ens prepara menjar d’altres llocs del món…

Pel·lícules i documentals per viatjar amb nens des de casa

Aquesta és l’opció que menys ens agrada, però que també creiem que hem de parlar. Quan va néixer la peque vem decidir que no volíem que fos una nena enganxada a un mòbil o una tauleta. Tot i que hi ha moltes coses interessants per fer i amb les que entretenir-los, amb el confinament ens hem vist obligats a tirar una mica d’aquest recurs. Treballar i tenir a la nena entretinguda al mateix temps no és fàcil.

Hem vist documentals molt macos de la National Geaographic i del Disney Nature adaptats per la seva edat. Nosaltres per exemple vem viatjar fins al Delta de l’Okavango i vem fer la migració amb una rajada d’elefants. A la peque li va encantar!

Documental Disney Nature sobre el Delta del Okavango

Viatjar amb nens des de casa: Documental Disney Nature sobre el Delta del Okavango

A part de viatjar amb els documentals, també hem viatjat amb pel·lícules Disney. Des dels fiords amb l’Elsa i l’Ana de Frozen fins a les illes del Pacífic amb la Vaiana.

Esperem que aquesta entrada us hagi estat útil i que viatgeu molt des de casa quan no pugueu viatjar físicament. Si us ha agradat, us animem a compartir l’entrada amb els vostres coneguts i amics amb fills o nebots.

I vosaltres, com viatgeu des de casa? Deixeu-nos un comentari explicant les vostres aventures!