L’estàtua de la llibertat. Monument comú a París, Nova York, Tòquio…

Escrit per | Última actualització: 25 febrer 2014

No tothom sap que l’estàtua de la llibertat dels Estats Units va ser un regal de França com a commemoració del centenari de la independència estatunidenca i és la que s’ha fet més famosa.

L’estàtua de la llibertat a París

A París trobem unes quantes rèpliques de la que van regalar als Estats Units tot i que no són de la magnitud de la de Nova York.

Nosaltres vem visitar es trobava molt aprop de la Torre Eiffel, seguint un passeig que hi ha pel bell mig sena. S’entra des del pont de Bir-Hakeim, que es troba a la parada de metro amb el mateix nom. Aquest pont apareix a la pel·lícula Inception (Origen), així que si la heu vist segur que us sonarà.

Estàtua de la llibertat a Paris

Estàtua de la llibertat a Paris

A part de la que nosaltres vem veure trobem un parell més una als Jardins de Luxemburg, que tot i haver estat no la vem veure, i una altra al Musée des Arts et Métiers.

Estàtua llibertat Jardins Luxemburg, ParísEstatua llibertat Musée des Arts et Métiers, París

L’estàtua de la llibertat de Nova York

L’estàtua de Nova York es va establir en l’illa de la llibertat (com és coneguda actualment), però originàriament era coneguda com l’illa de Bedloe i era una base militar. L’estàtua va funcionar com a far des de la seva construcció fins al 1902 i generava una llum que es veia fins a 39 kilòmetres de distància.

Actualment s’hi pot pujar al cap i és una atracció turística que no ens podem perdre si visitem la ciutat.
Estàtua de la llibertat de Nova York

L’estàtua de la llibertat a Catalunya

Els companys de blocdeviatges ens han fet saber mitjançant Facebook que a Barcelona en trobem un altre rèplica. Aquesta està a la Biblioteca Pública Arús, al Passeig de Sant Joan. Després d’assabantar-nos d’aquest fet vem decidir fer-hi una visita, i va coincidir en que feien una visita guiada per tota la biblioteca.

Estatua de la llibertat a la Biblioteca Pública Arús

També vem saber que a Cadaqués n’hi ha una, però molt peculiar: té els dos braços aixecats amb una antorxa a cada una.

Estàtua de la llibertat a Cadaqués

L’estàtua de la llibertat a altres països

A part de les rèpliques que us hem ensenyat també en trobem a la badia de Tòquio, a altres llocs de França, Estats Units, Argentina, Austria, Alemanya, Itàlia, Xina i inclús a Vietnam, que era una colònia francesa.

Estàtua de la llibertat a Tòquio

Fotografies

Estàtua llibertat Jardins Luxemburg | imgdive a Flickr
Estàtua llibertat Musée des Arts et Métiers | francisco.j.gonzalez a Flickr

Staten Island Ferry – Lady Liberty | Bob Jagendorf a Flickr
Statue of Liberty – Odaiba – Tokyo | Stéfan a Flickr
Cadaqués | llibertat via Frikworld.com

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *