Midnight in Paris és l’última pel·lícula de Woody Allen. I com el seu nom indica té lloc a Paris, sobretot a la nit parisina. Però no estem aquí per fer-vos una sinopsi de la pel·lícula, sinó per ensenyar-vos alguns dels indrets on va ser filmada. Si no l’heu vist us recomanem que la veieu, és molt divertida!

Viatge als anys 20

En Gil, en Owen Wilson, és sorprès a mitja nit per un cotxe d’època mentre està a l’escalinata de Saint Étienne du Mont (l’escala de l’església que dóna a la Place de l’Abbé Basset). El cotxe que li portarà al París dels anys 20 puja per la Rue de la Montagne Sainte-Geneviève.

Place de l'Abbé-Basset

Place de l'Abbé-Basset

Llibreria Shakespeare & Co

Llibreria Shakespeare & Co

Aquesta llibreria és a prop dels Jardins de Luxemburg i va ser un dels llocs de trobada d’americans a la capital francesa. Aquest va ser descobert per Hemmingway i va ser on va agafar prestades obres de Tolstoy i Turgenev. Imaginem que Woody Allen la va voler fer sortir a la pel·lícula per aquest fet.

Mercat d’antiguitats

Marché Aux Puces de Saint-Ouen

El és el mercat d’antiguitats que va en Gil amb la seva promesa Inez, Rachel McAdams, i la seva futura sogra. Ens recorda al mercat dels encants vells de Barcelona.

Si el voleu visitar heu de tenir en compte que només obre els caps de setmana i dilluns. El metro més proper és el de Porte de Clignancourt o el de Garibaldi.

Casetes de llibres al costat del Sena

casetes verdes de venedors de llibres de segona mà al costat del Sena

Al costat del Sena trobem fins a 900 casetes verdes de venedors de llibres de segona mà. S’hi poden trobar fins 300.000 llibres a més de revistes i diaris. És la botiga de llibres a l’aire lliure més gran del món i va ser designada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO a l’any 1992.

A la pel·lícula surt que en Gil compra un diari de la Adriana, l’actriu Marion Cotillard. Aquestes les trobem entre el Pont Marie i Quai du Louvre i desde Quai de la Tournelle a Quai Voltaire. Les trobareu obertes des de les 11 del matí fins al capvespre.

Pont d’Alexandre III

Pont d'Alexandre III

Aquest monument històric apareix al final de la pel·lícula. Nosaltres el vem visitar quan vem estar a París i ens va agradar molt. Es troba al costat del Petit i del Gran Palais.

Pont d'Alexandre III

Fotografies

Place de l’Abbé-Basset| LPLT a Wikipedia
Place de l’Abbé-Basset | Ordifana75 a Wikipedia
IMG_3927 | beggs a Flickr
Les Puces de Saint Ouen by Paris-Sharing – 1 | ParisSharing a Flickr
Les Bouquinistes | Sapphireblue a Flickr
Paris | OliBac a Flickr