Viatge a la Barcelona romana – Via sepulcral i aqüeducte romà

Escrit per | Última actualització: 5 gener 2013

 

Una de les coses que més m’agrada de Barcelona és que és una ciutat moderna però pots fer un viatge al passat endinsant-te al seu casc antic. Avui començarem un viatge a l’època romana que ens mantindrà entretinguts uns quants dies.Barcino

Nosaltres us proposarem una ruta que vem fer fa uns dies i que creiem que veus el més important i és fàcil de seguir.

Via Sepulcral romana

Via Sepulcral romana

El nostre viatge a l’època romana comença a la Plaça Madrid on al 1954, durant la construcció de nous habitatges, va ser descoberta la via sepulcral romana.

Aquesta via secundària arribava a la ciutat de Barcino per la porta sud. Als costats de la via hi havien les sepultures i monuments funeraris que constituïen la necròpolis, utilitzada per les classes populars entre els segles I i III. Les necròpolis es situaven fora de les ciutats romanes ja que la llei prohibia enterrar els difunts dins.

Via Sepulcral romana

L’àrea arqueològica, que forma part del Museu d’Història de Barcelona, es pot observar des de la part de dalt de la plaça. Però si voleu visitar-la s’ha de pagar. Un cop dins, al Centre d’Interpretació, podem veure els objectes trobats al jaciment. A continuació us detallem horaris i preus.

Horaris

Dilluns tancat.
De dimarts a divendres, de 11 a 14 h. Dissabtes i diumenges de 11 a 19 h.
Els festius 6 de gener, 28 de maig, 15 d’agost, 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 26 de desembre: de 11 a 14 h.
Dies de tancament anual: 1 de gener, 1 de maig, 24 juny i 25 de desembre.

Preu

2€

Aqüeducte romà

Un cop donem per finalitzada la nostra visita a la Via Sepulcral agafem el carrer Canuda fins a Portal de l’Àngel. Tot seguit anirem pel carrer Duran i Bas que és la “continuació” del carrer Canuda. En arribar a una plaça anomenada vuit de març trobem, integrades a la paret d’un edifici, les restes de quatre arcades d’un dels aqüeductes que portava aigua a Barcino. La troballa va tenir lloc al 1958 en enderrocar un edifici.

Aqüeducte romà

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *