Viatge a la Barcelona romana – Temple d’August i muralles

Escrit per | Última actualització: 5 gener 2013

Després d’aquests dies de festes majors a Barcelona i Tarragona, reprenem el nostre particular viatge a Barcino.

Temple d’August

Temple d'AusgustDesprés de veure les restes romanes que hi ha al subsòl de la plaça del Rei, agafem el carrer Santa Elionor (el mateix pel que vem arribar a la plaça) i continuem pel carrer de la Pietat. Girem a mà esquerre pel carrer Paradís fins arribar al Centre excursionista de Catalunya.

A l’interior d’aquesta finca trobem algunes columnes del Temple d’August. La veritat és que impressiona, ja que és un lloc molt petit entre vivendes, i les columnes són gegants. Una d’elles entre finals va estar ubicada a la Plaça del Rei del s. XIX i finals del XX  i posteriorment es va traslladar aquí. Per això és coneguda popularment com la “Columna viatgera”, potser la podríem convidar a un dels nostres viatges! 😛

Horaris

Dilluns de 10 a 14 h, de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h i diumenges de 10 a 20 h.
El 6 de gener, 28 de maig, 15 d’agost, 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 26 de desembre: de 10 a 14 h.
Dies de tancament anual: 1 de gener, 1 de maig, 24 juny i 25 de desembre.

Muralla i portes romanes

Muralla i portes romananes carrer RegomirPer seguir la nostra ruta, hem de seguir pel carrer Paradís fins arribar a la Plaça Sant Jaume. La travessem i agafem el carrer Ciutat fins que passi a dir-se carrer Regomir. A l’interior del centre cívic Pati Llimona podem veure una tros de la muralla i una des les portes de la muralla.

Horaris

De dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Torre romana

Torre Romana plaça dels TraginersSi seguim pel carrer del Regomir i la primera girem cap a l’esquerra arribarem al carrer del Correu Vell. Agafem aquest carrer i arribarem a la Plaça dels Traginers on trobem una de les torres de defensa del segon emmurallat de Barcino. En aquesta plaça a l’estiu hi ha varies terrasses on pots prendre alguna cosa mentre descanses una mica.

Muralla romana i torres de defensa

Si seguim el carrer, sentit Via Laietana, arribarem al carrer Sots-tinent Navarro. Seguint aquest carrer trobarem molts trams de muralla com el del carrer Baixada del Caçador, el del mateix carrer Sots-tinent Navarro i el de la Plaça Ramon Berenguer.

Torres de defensa i muralla Plaça Ramon Berenguer

Fins aquí arriba el nostre viatge per la Barcelona romana. Esperem que us hagueu animat a fer-lo i que us hagi agradat.

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *