Viatge a la Barcelona romana – De l’aqüeducte i porta de la muralla al jaciment arqueològic

Escrit per | Última actualització: 21 gener 2021

Avui re-emprenem el nostre viatge a la Barcelona romana. Per si no us en recordeu, a l’entrada de l’altre dia, ens ven quedar l’Aqüeducte romà del carrer Duran i Bas.

Aqüeducte i porta de la muralla romana

Aqüeducte i porta de la muralla romana
Aqüeducte i porta de la muralla romana

Seguim el nostre recorregut per Barcino, per arribar a la següent parada hem de tornar endarrere pel carrer Duran i Bas i girar la primera a l’esquerra. Hem de seguir per aquest carrer, el dels Capellans, fins a la Plaça Nova. Pels que no esteu familiaritzats amb aquest nom, és la plaça de la Catedral. A la Plaça Nova trobem una reconstrucció d’un dels arcs de l’aqüeducte feta al 1958.

El subministrament d’aigua de Barcino es feia gràcies a pous, cisternes i dos aqüeductes que transportaven l’aigua des del riu Besòs i des de la serra de Collserola.

Muralla romana i torres de defensa – Carrer de la Palla

Muralla romana i torres de defensa
Muralla romana i torres de defensa

Abans d’endinsant-nos dins la Barcelona emmurallada agafarem el carrer de la Palla, que està just al costat de l’entrada a la Barcelona romana.

Podem observar part de la muralla i dues torres del segon emmurallat de Barcino (s. IV dC) amb edificacions de l’Edat Mitjana a sobre.

Jaciment arqueològic – Museu d’Història de Barcelona

Un cop hem vist les torres de defensa i la muralla romana tornem a la porta de la muralla i ens endinsem a Barcino. Avancem pel carrer del Bisbe fins el carrer de la Pietat que si seguim canviarà de nom a carrer Santa Elionor fins arribar a la Plaça del Rei.

Jaciment arqueològic - Museu d’Història de Barcelona
Jaciment arqueològic – Museu d’Història de Barcelona

Aquí trobem el jaciment arqueològic de Barcelona romana. Un cop entres al museu has d’agafar un ascensor que et marca l’any actual i et baixa fins el subsòl on trobem restes romanes com una bugaderia i tintoreria, una instal·lació de vi…

Horaris

Dilluns tancat, de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h i diumenges de 10 a 20 h.
El 6 de gener, 28 de maig, 15 d’agost, 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 26 de desembre: de 10 a 14 h.
Dies de tancament anual: 1 de gener, 1 de maig, 24 juny i 25 de desembre.

També podeu veure l’horari a la pàgina oficial.

Preu

L’entrada general costa 7€. Podeu veure tots el preus a la pàgina oficial.
Podeu veure el nostre article sobre museus gratis a Barcelona per veure quins dies podeu entrar gratis al Museu d’Història de Barcelona

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *