Què veure al Delta del Llobregat: ruta i com arribar

Escrit per | Última actualització: 8 novembre 2020

Què tal si anem a veure el Delta del Llobregat? Aquesta frase l’havíem dit més d’una vegada, però sempre per un motiu o per un altre: fa massa calor, fa mal temps… ho havíem anat deixant. Aquesta vegada no hi havia més excuses així que per fi vem anar. En aquesta entrada us expliquem què veure al Delta del Llobregat i com arribar fins aquí.

Ruta pel Delta del Llobregat

Nosaltres vem fer la ruta amb tranquil·litat, parant als miradors, i ho vem veure en una hora i poc. És aconsellable no anar a l’hora de ple sol, ja que no hi ha molts llocs on resguardar-se del sol i pot fer-se pesat.

Encara que nosaltres ho vem fer caminant, és bona idea fer-ho en bici, ja que molta part del camí és igual i pot arribar a fer-se una mica monòton, amb el que a anant en bicicleta podreu accelerar la visita i veure més coses.

Mirador d’avions del Prat de Llobregat

Una de les coses que podeu fer si visiteu el Delta del Llobregat és veure el Mirador de l’Aeroport del Prat de Llobregat que hi ha al costat del pàrquing on deixareu el cotxe (us expliquem on està al final del post). La pista d’aterratge de l’aeroport comença just al costat, de manera que els avions passen tan a prop que la primera vegada que el veieu us impressionarà.

La primera vegada que vem estar, anàvem al cotxe i no m’esperava mirar cap amunt i veure un avió tan a prop. Quina susto!

A veure al Delta del Llobregat: Mirador d'avions de l'Prat
A veure al Delta del Llobregat: Mirador d’avions de l’Prat

Què veure al Delta del Llobregat

Caserna dels Carrabiners

El cos dels Carrabiners va ser creat per evitar el contraban, sobretot de tabac, i vigilar la costa. Aquests també van participar en el rescat de vaixells i més tard d’avions. Es coneix que molts van patir paludisme, transmès pels mosquits que hi havia als espais inundats propers.

Avui en dia trobem les restes de la caserna, que es va mantenir per protegir amb les seves parets la platja natural tancada al públic. També, gràcies a aquestes restes, les aus de la zona troben aliment i refugi.

El cos de Carrabiners va ser dissolt després de la Guerra Civil, ja que aquests es van mantenir en el costat republicà. Molts d’ells van ser expulsats i la resta van passar a ser Guàrdies Civils. L’edifici, des de llavors i fins al 1970, va ser ocupat per la Guàrdia Civil.

Què veure al Delta del Llobregat: Casernsa dels Carrabiners
Què veure al Delta del Llobregat: Casernsa dels Carrabiners

El semàfor del Delta del Llobregat

Aquest lloc, de finals del segle XIX (1887), servia per controlar el trànsit marítim. Es comunicava amb banderes i més tard amb un telègraf òptic amb els vaixells i amb el castell de Montjuïc per avisar d’accidents i naufragis.

El 1910 es va fer servir també com a habitatge dels oficials dels Carrabiners.

Per accedir veureu que pugeu per un rampa, això és per que es va construir a tres metres per sobre del nivell del mar per evitar que les marees li afectessin.

Avui dia serveix com a mirador de la platja tancada al públic.

Què veure al Delta del Llobregat: El semàfor del Delta del Llobregat
Què veure al Delta del Llobregat: El semàfor del Delta del Llobregat
Què veure al Delta del Llobregat: Platja Natural des del Semàfor
Què veure al Delta del Llobregat: Platja Natural des del Semàfor

Com arribar al Delta del Llobregat

En transport públic

  • La millor opció és agafar el tren de Renfe fins a Prat de Llobregat i agafar el bus PR3. Aquest et deixa a l’estació Cementiri Sud – Tanatori, molt a prop del pàrquing per anar amb cotxe.
  • Una altra opció, si preferiu caminar més, és anar amb metro L9 i baixar a Moreres, Cèntric o Parc Nou. Des de l’estació de Moreres al pàrquing on vem començar nosaltres la ruta hi ha 40 minuts caminant.

En cotxe

Per arribar al Delta del Llobregat haureu d’agafar la carretera de Castelldefels i sortir al Prat de Llobregat. Al següent apartat teniu la localització del pàrquing. El més fàcil és posar al GPS aquesta adreça.

On aparcar al Delta del Llobregat

Nosaltres vem anar en cotxe i el vem deixar aparcat al Pàrquing Cal Tet. El pàrquing és gratuït i esteu just on hi ha el mirador d’avions del Prat.

Horari del Delta del Llobregat

L’horari per fer la ruta del Delta que us hem explicat depèn de l’època de l’any en què el visiteu:

  • De l’1 d’abril al 31 d’octubre: de 9:00h a 19:00h
  • De l’1 de novembre al 31 de Març: de 9:00h a 17:00h

Els dies 25, 26 de desembre i 1 i 6 de gener està tancat.

Podeu veure els horaris de les altres rutes a la pàgina oficial del Delta.

Segueix-nos a Youtube i Instagram. Escriu un comentari!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Rercordeu que, si voleu estar al dia de les nostres publicacions, us podeu subscriure la nostra newsletter. Només us enviarem un correu al mes amb les novetats del blog i informació que trobem rellevant.

No compartirem el correu amb ningú i prometem no enviem spam. 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *