Parc Güell, una ciutat destinada al fracàs

Escrit per | Última actualització: 19 octubre 2015

El Projecte de Güell

Eusebi Güell, un home de bona família i influent a Barcelona, va demanar al seu amic Antoni Gaudí que li construís una ciutat-jardí a dues finques contigües que havia adquirit, Can Muntaner de Dalt i Can Coll i Pujol.

Parc Güell

Aquest projecte d’urbanització d’alta categoria formada per 60 vivendes distribuïdes per l’immens jardí i amb grans vistes de la ciutat Condal va començar a construir-se al 1900 i les seves parcel·les es posarien a la venda entre 23.000 i 37.000 pessetes, que per l’època era molt car.

Vistes de Barcelona des del Parc Güell

Més contres que pros

A part del preu poc atractiu, els barcelonins de llavors creien que la seva localització era llunyana al centre de Barcelona. Així que aquesta urbanització va ser un fracàs i només es van aconseguir vendre dues parcel·les, la que actualment és la Casa Museu Gaudí i la Casa Trias.

Casa Museu Gaudí al Parc Güell

Casa Trias Parc Güell

Tot i que a 1906 ja es va veure que no tenia l’èxit esperat les obres van continuar fins a 1914, any en el va començar la Primera Guerra Mundial.

De ciutat a Parc Güell

A 1918, va morir Eusebi Güell i els seus hereus van decidir vendre aquesta propietat a l’Ajuntament de Barcelona qui decidí fer-la parc.

Anys més tard el Parc Güell va ser nomenat Monument Històric-Artístic de Caràcter Nacional i al 1984 la UNESCO el va fer Patrimoni de la Humanitat.

Escales Parc Güell

Drac Gaudí Parc Güell

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *