Aquesta famosa font, coneguda sobretot per la cançó popular catalana “Baixant de la font del gat” es troba en els Jardins Laribal, a la muntanya de Montjuïc.

Gat a l'edifici restaurant de la Font del gat

L’origen de la font del gat es confús. Diu la llegenda que va ser un gat qui va descobrir-la cap a mitjans del segle XIX i li va donar nom. També diuen que el lloc era freqüentat per soldats i minyones, però el més probable és que fos lloc de fontades i excursions de tota mena de ciutadans.

Nosaltres n’hem sentit a parlar tota la vida però fins aquest cap de setmana no l’havíem visitat mai. Els Jardins que l’envolten van ser dissenyats per Jean Claude Nicolas Forestier, un arquitecte paisatgista francès que va crear parcs tan al Marroc, com a països hispanoparlants.

Entrada al recinte de la font del gat

L’edifici que trobem al costat de la font és un edifici noucentista que data de l’any 1918 obra de Josep Puig i Cadafalch. A sobre de l’entrada de l’edifici trobem el gat negre de la primera fotografia.

Font del gat

Per descomptat és gratuït accedir al parc i pot ser un bon pla per passar-hi una tarda tot fent un volt pels jardins. A les 20:00 comencen a tancar portes aixi que aneu amb compte de no quedar-vos dins, nosaltres per poc ens hi quedem.