Fa uns dies vem assistir a un blogtrip pel Baix Llobregat, organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb Descobrir.cat. L’objectiu principal del blogtrip era visitar tres parcs històrics de la zona, dels quals aviat us parlarem en el blog.

Per anar d’un parc a un altre vem fer servir un mitjà de transport sostenible: la bicicleta elèctrica. Per nosaltres va ser una nova experiència, molt semblant a anar amb bicicleta normal, però sense cansar-te a les pujades.

Com funciona la bicicleta elèctrica

Les bicicletes ens les va proporcionar l’empresa Vaic, qui a més a més ens van introduir als que no coneixíem com funcionen les bicicletes elèctriques. Amb un comandament al manillar de la bici podem modificar el nivell d’ajuda que fa el motor de la bicicleta. La bicicleta no es carrega durant el trajecte, un cop esgotada la bateria s’ha de carregar a casa (com si fos un carregador de mòbil).

Agafant la bicicleta per començar el blogtrip

Agafant la bicicleta per començar el blogtrip

Què costa una bicicleta elèctrica

La bicicleta que vem portar té una autonomia d’entre 25 i 40 quilòmetres i costa aproximandament 1390 euros. Si t’estàs pensant comprar una, ara hi ha una subvenció pels residents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona de 250 euros, quedant-se el preu rondant als 1000 euros.

Bicibox: Un servei per aparcar bicicletes particulars

Una de les parades que vem fer va ser en un Bicibox a prop de l’estadi de l’Espanyol i ens van explicar com funcionava el servei. A continuació us ho expliquem en detall.

Bicicleta elèctrica davant del Bicibox

Bicicleta elèctrica davant del Bicibox

Què és el Bicibox

BiciBox és un servei de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on deixar la teva bicicleta de manera segura. Es tracta d’una espècie de gàbia en la qual la teva bicicleta queda tancada i no es veu des de l’exterior.

El sistema de funcionament és similar al del Bicing: cada usuari té una targeta unipersonal amb la qual utilitzar el servei. Quan arribes a un Bicibox, acostes la targeta a la gàbia i et diu en quin Box pots deixar la teva bicicleta.

Pots deixar la bicicleta durant un màxim de 48 hores, ja que el sistema està pensat perque la gent la deixi de manera temporal.

Trobem gàbies de catorze i de set Boxes, depenent de l’espai de què es disposi per establir-la.

Sensor per passar la targeta d'usuari de Bicibox

Sensor per passar la targeta d’usuari de Bicibox

Espai on deixar la bicicleta al Bicibox

Espai on deixar la bicicleta al Bicibox

On trobem Bicibox

Actualment es troba a tretze municips de dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però s’està estudiant d’ampliar el número d’estacions en un futur. Actualment dins de la ciutat de Barcelona no n’hi ha, ja que l’espai requerit per instal·lar-lo és bastant gran.

Podeu veure un mapa de totes les estacions a la seva pàgina web.

Bicibox disposa d’una aplicació mòbil tant per iPhone com per Android per veure quins punts tenim més propers, i quina capacitat tenen cadascun.

Bicibox al Prat de Llobregat

Bicibox al Prat de Llobregat

Quan costa el Bicibox

El servei és gratuït, però està pensat que en un futur es pugui convertir de pagament el fet que et pasis del temps establert màxim. Si la teva bicicleta està més de 48 hores seguides hauràs de pagar pel servei.

L’abonament al servei inclou una assegurança de fins a 1200 euros que cobreix el valor de la bicicleta. Podeu estar tranquils!

Si us voleu donar d’alta al servei, podeu fer-ho des de la seva pàgina web.

Si sou de Barcelona o viviu a prop de la ciutat estigueu atents a la propera entrada d’aquest blogtrip, ja que els parcs que vem visitar són una bona visita per fer una escapada d’un dia.

Ens veiem aviat viatgers!