Arriben les vacances de Nadal i tots els pares comencem a buscar plans per fer amb els nens. En aquesta entrada us proposem diversos plans nadalencs. Alguns gratuïts i altres de pagament. Si esteu com nosaltres buscant coses a fer amb els nens aquest Nadal, aquesta entrada és per a vosaltres. 

Fira de Santa Llúcia

Un clàssic. Per Nadal a l’Avinguda de la Catedral munten la Fira de Santa Llúcia. Un mercat nadalenc que cada any atrau molts barcelonins i catalans que s’acosten a la capital en aquestes dates. Per molts és una tradició passejar per aquest mercat.

Caganers Fira de Santa Llúcia
Caganers en la Fira de Santa Llúcia

En aquesta fira nadalenca trobareu arbres de Nadal, tiós de totes les mides, caganers per a tots els gustos i infinitat de figures per al pessebre i decoració nadalenca.

Si us apropeu a la Fira de Santa Llúcia amb nens us podeu acostar al tió gegant i fer-lo cagar.

Preu: Gratis.

Fira de Nadal al Port Vell

Aquesta fira és una mica diferent de l’anterior. Aquesta ens va recordar més a mercats nadalencs d’europa: amb atraccions i paradetes de menjar ràpid.

Aquesta és una gran opció per anar amb nens. Trobareu una noria molt alta, cavallets i alguna altra atracció per nens i activitats per apropar els nens al món portuari. A més de moltes llums que els encantaran els nens.

Què fer amb nens a les vacances de Nadal: Fira de Nadal del Port Vell

També veureu un pessebre a sobre del mar, envoltat de les barques del Port Vell.

Preu : Gratis. Exceptuant les atraccions.

Fàbrica dels Reis Mags: Fabra i Coats

Quan s’acosta el Nadal la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu es converteix en la fàbrica dels Reis Mags. Una fàbrica que es pot visitar per veure com treballen els patges dels Reis Mags, com fan les joguines i com les guarden fins que entra la nit més màgica de l’any. A més, també podran entregar la carta a l’oficina de correus màgica.

Fàbrica dels Reis Mags en el recinte de la Fabra i Coats

Sol omplir-se ràpid i cal donar-se pressa per no quedar-se sense entrades. Normalment s’acaben el mateix dia que surten.

Preu: Gratis. Cal reserva prèvia.

Festa del Tió de Mura

Al preciós poble de Mura des de principis de desembre i fins al gener se celebra la festa del Tió . Els veïns de Mura treuen el costat més creatiu per decorar els carrers del poble amb desenes de tions.

Al Centre d’informació us donaran un full on podreu votar pel tió que més us hagi agradat.

Preu: Gratis

Fira de Nadal a Sagrada Família

Una altra fira nadalenca que trobareu a Barcelona és la de Sagrada Família. És estil la Fira de Santa Llúcia: decoració nadalenca, figures pel pessebre, arbres de nadal…

El que ens agrada més d’aquesta fira és la seva ubicació al costat de la Sagrada Família. Si aneu quan ja sigui de nit podreu veure la Sagrada Família il·luminada i la gran estrella que corona una de les seves torres.

Preu: Gratis.

Què fer amb nens a les vacances de Nadal: Fira de Nadal de Sagrada Família

Campament Reial i fàbrica de joguines a L’Hospitalet de Llobregat

A L’Hospitalet de Llobregat trobareu moltes propostes per apropar als més petits de la casa a la feina dels Reis Mags.

Al Parc de les Planes trobareu el campament Reial amb tres carpes, una per a cada rei, decorat amb decoració típica del país d’origen. En aquest campament els patges treballen moltíssim ja que arriben cotxes carregats de joguines de la fàbrica de joguines per anar omplint la carrossa de regals.

A la fàbrica de joguines els més petits podran lliurar la seva carta a l’Oficina de Correus Màgica i veure com els treballadors reals les obren, les llegeixen i empaqueten regals.

També podreu visitar la fàbrica de caramels on fan els caramels que llençaran a la cavalcada.

Preu: Gratis. Cal reserva prèvia.

Merry Christmas a la Casa Seat

Aquests dies la casa Seat es vesteix de Nadal. Un escenari nadalenc molt dolç creat per Christian Escribà & Patricia Schmidt. Dues plantes plenes de màgia i l’activitat de crear el teu arbre fan que els més petits gaudeixin durant la visita.

Preu: Gratis. Cal reserva prèvia.

Nadal en el Poble Espanyol

El Poble Espanyol és un pla ideal per anar tant amb nens com sense. Poder passejar pels carrers i les places més boniques d’Espanya sense moure’t de Barcelona és únic.

En dates assenyalades fan activitats temàtiques. Aquest Nadal podreu lliurar la carta en mà al Pare Noel i als Reis Mags.

Reyes en el Nadal en el Poble Espanyol

Preu: Consultar preus a la seva web.

Natura Encesa Jardins de Pedralbes

Un espectacle de llums que pretén acostar els més petits a la biodiversitat i la conservació dels animals.

Cartel oficial de Natura Encesa

Preu: consultar preus a la seva web .

Llums de Sant Pau

Llums de Sant Pau és un espectacle de llums que es posa en marxa quan es fa fosc. Els llums nadalencs s’encenen en un dels llocs més bonics de la ciutat de Barcelona: el Recinte Modernista de Sant Pau.

Preu: consultar preus a la seva web.

Llums de Nadal des del Bus Turístic

Si voleu veure de prop els llums de la ciutat de Barcelona creiem que aquesta és una opció molt bona. Aquesta línia especial del bus turístic recorre els principals carrers que estan il·luminats. Òbviament només funciona a les tardes, quan és de nit, així que hi ha poques hores disponibles. Dura una hora i mitja el trajecte.

Nosaltres volíem fer-ho aquest any però creiem que és massa temps perquè la peque aguanti sense voler baixar. A veure si l’any vinent ho repeteixen!

Visita de Nadal a Barcelona

Preu: consultar preus a la seva web .

Altres plans per fer amb nens per Nadal

Si heu arribat en aquesta pàgina però ja esteu saturats de l’ambient nadalenc, també podeu: