Brussel·les, una capital de pixaners

Escrit per

Per tothom és sabut que a la capital de Bèlgica podem veure el Manneken Pis, el nen que pixa. Però no tanta gent coneix a la Jeanneke Pis, la nena que pixa.

Manneken Pis

Data del segle XV i és un dels símbols més representatius de la ciutat. Ha estat robat en tantes ocasions que en el segle XVII es va decidir fer una rèplica, que és el que veiem al costat de la Grand Place. Per poder veure l’original ens em d’adreçar al Museu de la Ville.

Manneken Pis

Sobre aquesta estàtua hi ha llegendes molt diverses com que era un nen que es va perdre i el van trobar pixant, que era un nen que les tropes van pujar a un arbre i que va pixar sobre les tropes enemigues que finalment van perdre,…

Un altre atractiu del Manneken és que en determinades ocasions el disfressen. Si en el vostre viatge no el trobeu vestit podeu visitar el Museu de la Ville.

Jeanneke Pis

És la versió femenina del Manneken Pis. És molt més moderna que el nen, ja que va ser creada al 1987. Es troba a la mateixa distància de la Grand Place que el nen però en direcció contrària.

Jeanneke Pis

Fotografies
Manneken pis | Niels Mickers
Brussels 2005 | Maltesen

Segueix-nos a Youtube i Instagram.Escriu un comentari!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Rep al teu correu quan publiquem els relats dels nostres viatges

No compartirem el correu amb ningú i prometem no enviem spam. 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Equipatge de mà