Transport públic de Munic

Escrit per | Última actualització: 23 gener 2017

Si l’alemany ja és complicat, el sistema de transport públic de Munic no podia ser menys. Quan vem començar a organitzar el viatge a la capital Bàvara i vem mirar quins títols de transport ens anirien millor i amb quins estalviaríem més diners, vem veure que allò no seria feina fàcil. En aquesta entrada volem explicar-vos el que vem aprendre del sistema de transport de Munic per facilitar-vos les coses si esteu pensant anar a Munic.

Transport públic de Munic

El transport públic de Munic, a l’igual que el de Barcelona, és un sistema integrat de transport que inclou busos, metro (U-Bahn), tren suburbà o de rodalies (S-Bahn) i tramvia.

La forma més senzilla de comprar els billets de transport són les màquines automàtiques que trobareu a les estacions de metro (U-Bahn) i tren suburbà (S-Bahn). Podeu posar-les en español i d’aquesta manera facilitar-vos la compra. Quan compreu bitllets en aquestes màquines i no els voleu utilitzar aquell mateix dia heu d’anar en compte, ja que algunes màquines te’ls validen automàticament. Per evitar això, us recomanem que compreu els bitllets el mateix dia, especialment el bitllet de l’aeroport que a nosaltres se’ns va validar automàticament a la màquina.

Transport Públic de Munic: Metro de Munic
Transport Públic de Munic: Metro de Munic

Validació dels billets de transport públic de Munic

A diferència de ciutats com Londres, Barcelona o Madrid, a Munic no hi ha cap màquina que t’impedeixi accedir al metro i al tren suburbà sense pasar el bitllet de transport. Malgrat això, la Yolanda, la nostra guia de Munic ens va comentar que la honestitat alemanya els impedia colar-se. Com un alemany podria agafar un transport sense pagar? En aquest aspecte, en el nostre país queda molt per aprendre…

Tot i que no hi barreres, sí que hi ha unes màquines on validar el billet de transport. És important que ho feu, perquè viatjar amb bitllet no validat suposa una multa.

Transport Públic de Munic: Entrada del metro
Transport Públic de Munic: Entrada del metro

Tipus de bitllets de transport a Munic

Anem a la part més complicada del tema, les diferents opcions de billets de transport. Nosaltres només us parlarem de les opcions que vem utilitzar perquè són les que realment sabem com funcionen. Si voleu més informació podeu consultar la web de transport públic de Munic.

Airport-City-Day-Ticket

L’Airport-City-Day-Ticket és el bitllet que haureu de comprar quan arribeu a l’aeroport de Munic. Inclou totes les zones de la xarxa de transport de Munic i et permet aquell dia fer tots el viatges que vulguis. Segurament quan arribeu a l’aeroport trobareu gent que us l’intenta vendre, nosaltres no ens vem fiar i vem preferir comprar-lo a la màquina. A la tornada el que sí vem fer va ser regalar-lo a algú que havia d’anar de l’aeroport al centre.

Com la majoria de bitllets que veureu a continuació trobareu l’opció single i partner. El single només dóna dret a viatjar a una persona i l’opció partner poden viatjar fins a 5 adults. Si aneu amb nens, dos nens (de 6 a 14 anys) compten com un adult.

Bitllet d’un dia o Tageskarte

Amb el bitllet d’un dia o tageskarte pots fer tots els viatges que vulguis durant un dia i fins les 6 del matí del dia següent. S’ha d’escollir la zona, Innenraum (zona blanca), München XXL (zona blanca i verda), Außenraum (zona verda, groga i vermella) o Gesamtnetz (totes les zones).

Xarxa de transport púbic de Munic
Xarxa de transport púbic de Munic

Hi ha l’opció d’un o tres dies, single o partner.

Bayern Ticket

El Bayern Ticket és un bitllet que et permet agafar tots els trens regionals que vulguis durant un dia per la regió de Baviera i fins a Salzburg. També existeix la versió single i partner. A part de validar-lo (si no ho fa automàticament la màquina on la compreu), al bitllet hi ha un espai on posar el nom dels passatgers.

A part dels trens regionals, amb aquest billet podeu agafar el transport de Munic.

És el bitllet ideal si feu una excursió a Salzburg o al Castell de Neuschwanstein.

Esperem que amb aquesta entrada us hagin quedat clars els títols de transports més utilitzats pels turistes. Qualsevol dubte us animem a que ens comenteu!

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *