BMW World Munich: Exposició de vehicles BMW

Escrit per | Última actualització: 19 octubre 2014

T’agrada conduir? Avui ens endinsem en el que és conegut com el BMW World, una exposició gratuïta prop de la fàbrica de vehicles bàvars BMW, on podem veure el passat, present i futur de la marca.

La nostra guia de Munic, la Yolanda ja ens havia estat explicant la història de la família Wittelsbach prèviament, i com el dia havia empitjorat va decidir portar-nos al BMW World. L’exposició es troba al barri olímpic de Munic, a una estoneta en metro del centre de la ciutat.

Ritual de comprar un BMW a Munic

L’interior de l’edifici del BMW World sembla com un gran centre comercial, i la combinació de vidre i metall el converteixen en una gran obra arquitectònica. El luxe i la classe dels cotxes estaven reflectits en aquest edifici, que segur els hi havia costat una gran inversió a la marca.

La Yolanda ens va explicar que tot muniquès que es compra un BMW (ben bé una tercera part de la població pel que vem poder veure pels carrers de la ciutat) ve a recollir el cotxe a aquestes instal·lacions. Quan te’l compres se’t demana exactament com el vols, per què sigui un cotxe totalment personalitzat. També va mencionar que era tot un ritual estrenar el cotxe sortint per la rampa principal sobre una catifa vermella com si es tractés d’un esdeveniment de Hollywood. Si més no, part de l’alt preu que has pagat pel cotxe ha de costejar tot aquest espectacle.

BMW World Munich - Entrega de cotxes nous
BMW World Munich – Entrega de cotxes nous

Exposicions de cotxes i motos de BMW

Els últims models de vehicles de la marca estaven exposats allà. T’hi podies pujar i fer fotos com si es tractés d’un parc d’atraccions. Nosaltres, com si fóssim nens petits, vem pujar-nos a totes les motos que vem poder.

BMW World Munich - Exposició de motos
BMW World Munich – Exposició de motos
Provant una moto al BMW World Munich
Provant una moto al BMW World Munich

Cotxes elèctrics i eficiència energètica

Una de les coses que més ens va agradar de l’exposició és l’interés que tenen tant la marca com la ciutat de Munic en convertir el cotxe tradicional de benzina en un coche 100% elèctric i Munic en una ciutat totalment verda. Deien que d’aquí a uns deu anys Munic serà totalment verda, ja que molta part de la gent ja va en bicicleta a gairebé tot arreu, i la resta seran cotxes elèctrics.

També presentaven una tecnologia per carregar per inducció els cotxes al passar per sobre d’unes plaques que anirien sota l’asfalt. Els nens saltaven sobre les plaques que produïen energia i, amb ella, s’encenien uns LEDs de colors.

A l’exposició hi havia dos cotxes elèctrics exposats que ja estan a la venda. La gama més esportiva del cotxe elèctric semblava un cotxe de carreres. Una llàstima no tenir els 100.000 euros que val el cotxe. En aquest no deixaven pujar-s’hi però en l’utilitari sí, i el seu interior semblava d’una pel·lícula de ciència ficció.

BMW World Munich - Cotxes elèctrics
BMW World Munich – Cotxes elèctrics
BMW World Munich - Cotxes elèctrics
BMW World Munich – Cotxes elèctrics

Fàbrica de vehicles i Museu BMW

Just davant d’aquesta exposició està la fàbrica de BMW i es pot visitar si reserves amb antelació. Una curiositat d’aquest edifici és que imita un motor de quatre cilindres. Una llàstima que no tinguéssim reserva per poder-la visitar.

BMW Museum: Museu i fàbrica de BMW
BMW Museum: Museu i fàbrica de BMW

Si us agrada el món del motor, no us podeu perdre aquesta exposició i inclús fer una reserva per veure la fàbrica, que diuen que és inclús millor. Què passeu una bona setmana!

Si trobes útil aquesta entrada i vols rebre contingut exclusiu et pots subscriure gratuïtament a la nostra newsletter mensual. També pots seguir-nos a Youtube i Instagram. Alguns enllaços de les nostres entrades són d'afiliats. Si vols saber què significa t'ho expliquem aquí.

Abans que marxis!

Escrivim una newsletter un cop al mes amb coses que fem en familia, que ens agraden i que crèiem poden ser útils. Si t'ha agradat aquest article, uneix-te als més de 1.ooo suscriptors que ja la reben. Prometem no enviar spam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *