Paisatges de Catalunya – Pobles medievals

Ja ho diuen que no cal anar molt lluny per fer turisme. Aquí mateix, a Catalunya tenim molt Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, molts pobles amb encant, platges de pel·lícula i moltes coses que la majoria desconeixem.

La part nord de Catalunya té una gran quantitat de pobles que conserven molt de la època medieval. A continuació us presentem un resum dels que trobem més interessants.

Castelló d’Empúries

Aquesta vila de l’Alt Empordà va ser la capital medieval del comtat d’Empúries. Per recordar aquest passat medieval cada any a mitjans de Setembre celebren el Festival Terra de Trobadors. Nosaltres vem estar fa un parell d’anys i us ho recomanem molt. Passejar pels seus carrers sembla un viatge al passat ja que trobem combats de cavallers, música trobadoresca, i, fins i tot, un mercat medieval! Tot això i moltes coses més!

Mercat medieval de Castelló d'Empúries al Festival Terra de Trobadors

Carrers de Castelló d'Empúries al festival Terra de Trobadors

Cavall a Castelló d'Empúries al Festival Terra de Trobadors

Home disfressat de l'època medieval a Castelló d'Empúries al Festival Terra de Trobadors

Besalú

Fa uns mesos vem visitar aquest poblet, on el seu encant més gran és el pont que té. És un pont romànic amb 7 arcs i està documentat al segle X. Forma un angle recte i la veritat es que es impressionant lo ben conservat que es troba per tenir tants anys.

Pont de Besalú

Pont de Besalú

Cases de Besalú

Begur

El passat de Begur es remunta a la prehistòria. En tot el poble s’han trobat importants restes que confirmen l’antiguitat del seu nucli, important durant l’època feudal. El Castell de Begur és el símbol més emblemàtic d’aquesta època. Aquest castell, aixecat al lloc d’un assentament ibèric i romà, apareix documentat des de l’any 1019.

Vista del poble de Begur i el castell

Cases de Begur

Begur es conegut pel turisme ja que es troba a la costa i té una de les platges més maques de la costa brava.

Peratallada

El poble de Peretallada va ser declarat conjunt històric-artístic per ser un dels nuclis de l’arquitectura medieval més importants i millor conservats de Catalunya.

Es tracta d’un poble envoltat d’un gran fossat, excavat a la roca viva, amb carrers estrets i tortuosos. Hi destaca el castell fortificat amb la seva torre de l’homenatge.

Arcs d'un carrer de Peratallada

Carrers de Peratallada

Carrers de Peratallada

Fotografies

Besalù | dynamosquito a Flickr
Besalú | _nur a Flickr
2010 06 27 Besalu Catalonia-20 | Keith Laverack a Flickr
Begur | txikixa a Flickr
Sa Tuna, Begur (a) | the_gaslight_shelter a Flickr
arcs en b/n | xavi talleda a Flickr
Peratallada | xavi talleda a Flickr
IMG_5939—72ppi | Ferran Nogués a Flickr

Vols conèixer més llocs com aquest?

Al subscriure't podràs estar al dia de tot el que fem, les escapades que fem per Catalunya, el que publiquem dels nostres viatges i els llocs que visitem de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Equipatge de mà