Paisatges de Catalunya – El Tren dels Llacs

Escrit per

Feia molt temps que volíem agafar el Tren dels Llacs, un tren històric que viatja pels llacs que trobem de Lleida fins la Pobla de Segur. Per fi ens vem decidir i va ser una excursió que us recomenem molt, sobretot si us agrada la natura.

El tren dels llacs

El Tren dels Llacs: Un viatge al passat

Es tracta d’un tren històric amb locomotores dièsel del 1968 que surt de l’estació de Lleida Pirineus els dissabtes des de finals d’Abril fins a finals d’Octubre i acaba en La Pobla de Segur. Hi ha un tren de línea regular que fa el mateix recorregut però la gracia és viatjar amb l’antic. Per més informació us deixem els horaris i preus del Tren dels Llacs.

Vistes des del tren dels llacs

Quan agafes el tren a l’estació de Lleida Pirineus et dóna la benvinguda un grup de teatre disfraçats dels revisors de l’època. Durant el recorregut també es van passejant pel tren per distreure als viatjers amb acudits i bromes. No t’entretenen molta estona perquè l’important és veure la natura.

Hi ha dues modalitats per viatjar en aquest tren. La primera és anar en un compartiment privat de 8 persones i l’altre es viatjar en un vagó obert amb el que viatjes amb tothom. Nosaltres vem reservar i vem viatjar en la primera opció. La segona opció, la vem veure a l’anar fins al vagó restaurant, on hi havia un vagó sencer de nens. Entenem que és per grups grans.

Durant el trajecte podem observar la immensitat dels llacs i embassaments (Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni) i les muntanyes del voltant que trobem de camí a La Pobla de Segur. I com una imatge val més que mil paraules…

Vistes des del tren dels llacs

El principal atractiu d’aquest trajecte són els llacs però la serralada del Montsec, erosionada anys enrere per la força del Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana fan que el paisatge sigui preciós.

Vistes des del tren dels llacs

Vistes des del tren dels llacs

La Pobla de Segur

Al tren oferien excursions organitzades a La Pobla de Segur i a d’altres indrets propers, però nosaltres vem decidir visitar-la pel nostre compte. Com no teníem molt clar que havíem de veure vem anar a la oficina de turisme i allà ens van dir el que s’havia de veure.

El poble és petitet però el que vem visitar ens va agradar molt. Compta amb obres modernistes, com la Casa de la Vila (Casa Mauri) i el Molí d’Oli de Sant Josep. A l’oficina de turisme també ens van recomanar visitar l’Ermita romànica de Sant Miquel del Pui, però estava a 3km caminant des del poble i anàvem amb el temps just per anar a dinar.

Casa de la Vila de la Pobla de Segur (Casa Mauri)

 

I tu, què en penses? Escriu un comentari!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Rep al teu correu quan publiquem els relats dels nostres viatges

No compartirem el correu amb ningú i prometem no enviem spam. 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Equipatge de mà