Poble Espanyol: Visitant Espanya en un dia

Escrit per

Recórrer Espanya en un dia o inclús una tarda? Sembla impossible, però a la muntanya màgica de Montjuïc tot és possible! Al Poble Espanyol de Barcelona podem passejar per diferents indrets d’Espanya, entrar a botigues d’artesania, contemplar col·leccions d’art i conèixer la gastronomia espanyola.

Botiga productes artesans Poble espanyol
Botiga productes artesans Poble espanyol

Història del Poble Espanyol

Al 1929 Puig i Cadafalch, amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona, va tenir la idea de construir una representació d’Espanya. Els encarregats de portar a terme aquest museu a l’aire lliure van ser els arquitectes Folguera i Reventós i els artistes Utrillo i Nogués. Després de recórrer més de 1600 pobles d’Espanya, van construir un recinte amb edificis, carrers i places de tota la geografia espanyola.

Visita al Poble Espanyol

La visita al Poble Espanyol comença a Àvila, concretament a la porta de Sant Vicenç. Aquesta és una de les nou portes que formen la muralla més antiga d’Europa i que envolta la ciutat d’Àvila.

Després cadascú pot seguir l’itinerari que vulgui. Nosaltres vem optar per agafar el carrer Caballeros fins a arribar al Monestir Romànic de Sant Miquel del Fai. Per arribar a aquest monestir vem passar per Castella i Lleó, Cantàbria, País Basc, Navarra, Catalunya, País Valencià i una mica d’Andalusia.

Reproducció casa de Sòria
Reproducció casa de Sòria
Reproducció casa de la geografia espanyola
Reproducció casa de la geografia espanyola

Quan arribes al Monestir Romànic de Sant Miquel del Fai sembla que estiguis en mig de la naturalesa, ja que inclús trobem horts amb melons, tomàquets i d’altres fruites i hortalisses. Aquí hi ha un mirador des del que pots veure Barcelona als teus peus.

Reproducció Monestir Romànic de Sant Miquel del Fai
Reproducció Monestir Romànic de Sant Miquel del Fai
Vistes de Barcelona des del Poble Espanyol
Vistes de Barcelona des del Poble Espanyol

Després d’aquest moment de desconnexió tornem a recórrer carrers de pobles d’Espanya. Des de la plaça de la Font pujem les escales admirant cases de Múrcia, País València i Illes Balears per endinsar-nos a Andalusia.

Només entrar a terres andaluses trobem un forn de vidre. Allà podreu veure com bufen el vidre, és una visita què us recomanem.

Artesans al forn de vidre del Poble Espanyol
Artesans al forn de vidre del Poble Espanyol

A Andalusia trobem una de es reproduccions que més ens va agradar, la del Carrer Cuna a Arcos de la Frontera (Cadis). Representa un carrer típic andalús, amb cases blanques i arcs que uneixen les cases d’ambdós costats del carrer per protegir del sol.

Reproducció carrer Cuna a Arcos de la Frontera (Cadis)
Reproducció carrer Cuna a Arcos de la Frontera (Cadis)

Després de voltar per Andalusia ens endinsem a Aragó, a la plaça Aragonesa que esta presidida per la Torre d’Utebo. Un dels millors exemples de l’estil mudèjar aragonès combinat amb arquitectura gòtica.

Reproducció de la Torre d'Utebo
Reproducció de la Torre d’Utebo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja quasi estem acabant la nostra volta a Espanya sense moure’ns de Barcelona. Arribem a la Plaça Major on trobareu moltes terrasses on pendre alguna cosa. A aquesta plaça trobem reproduccions de Castella la Manxa, Aragó, Madrid, Castella i Lleó, Cantabria, Galícia, País Valencià i Catalunya.

Per acabar la visita agafem el carrer Tercio, que ens porta a Extremadura i un altre cop a la porta de Sant Vicenç.

Informació pràctica

A la pàgina web del Poble Espanyol podreu veure els horaris i preus de les entrades. Si sou com nosaltres que ens encanta passejar amb la nostra gossa, podeu portar-lo. No hi ha cap problema en què passegi amb vosaltres per Espanya sempre que el porteu lligat.

Com arribar al Poble Espanyol

Per arribar al Poble Espanyol s’ha d’agafar la línia 1 (vermella) o la línia 3 (verda) fins la parada d’Espanya i des d’allà es pot pujar caminant. Si no us ve de gust caminar, a l’avinguda Reina Maria Cristina, podeu agafar el bus número 13 o el 150.

I tu, què en penses? Escriu un comentari!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Rep al teu correu quan publiquem els relats dels nostres viatges

No compartirem el correu amb ningú i prometem no enviem spam. 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Equipatge de mà