Poble Espanyol: Visitant Espanya en un dia
Recórrer Espanya en un dia o inclús una tarda? Sembla impossible, però a la muntanya màgica de Montjuïc tot és possible! Al Poble Espanyol de Barcelona podem passejar per diferents indrets d’Espanya, entrar a botigues d’artesania, contemplar col·leccions d’art i conèixer la gastronomia espanyola.

Història del Poble Espanyol
Al 1929 Puig i Cadafalch, amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona, va tenir la idea de construir una representació d’Espanya. Els encarregats de portar a terme aquest museu a l’aire lliure van ser els arquitectes Folguera i Reventós i els artistes Utrillo i Nogués. Després de recórrer més de 1600 pobles d’Espanya, van construir un recinte amb edificis, carrers i places de tota la geografia espanyola.
Visita al Poble Espanyol
La visita al Poble Espanyol comença a Àvila, concretament a la porta de Sant Vicenç. Aquesta és una de les nou portes que formen la muralla més antiga d’Europa i que envolta la ciutat d’Àvila.
Després cadascú pot seguir l’itinerari que vulgui. Nosaltres vem optar per agafar el carrer Caballeros fins a arribar al Monestir Romànic de Sant Miquel del Fai. Per arribar a aquest monestir vem passar per Castella i Lleó, Cantàbria, País Basc, Navarra, Catalunya, País Valencià i una mica d’Andalusia.


Quan arribes al Monestir Romànic de Sant Miquel del Fai sembla que estiguis en mig de la naturalesa, ja que inclús trobem horts amb melons, tomàquets i d’altres fruites i hortalisses. Aquí hi ha un mirador des del que pots veure Barcelona als teus peus.


Després d’aquest moment de desconnexió tornem a recórrer carrers de pobles d’Espanya. Des de la plaça de la Font pujem les escales admirant cases de Múrcia, País València i Illes Balears per endinsar-nos a Andalusia.
Només entrar a terres andaluses trobem un forn de vidre. Allà podreu veure com bufen el vidre, és una visita què us recomanem.

A Andalusia trobem una de es reproduccions que més ens va agradar, la del Carrer Cuna a Arcos de la Frontera (Cadis). Representa un carrer típic andalús, amb cases blanques i arcs que uneixen les cases d’ambdós costats del carrer per protegir del sol.

Després de voltar per Andalusia ens endinsem a Aragó, a la plaça Aragonesa que esta presidida per la Torre d’Utebo. Un dels millors exemples de l’estil mudèjar aragonès combinat amb arquitectura gòtica.

Ja quasi estem acabant la nostra volta a Espanya sense moure’ns de Barcelona. Arribem a la Plaça Major on trobareu moltes terrasses on pendre alguna cosa. A aquesta plaça trobem reproduccions de Castella la Manxa, Aragó, Madrid, Castella i Lleó, Cantabria, Galícia, País Valencià i Catalunya.
Per acabar la visita agafem el carrer Tercio, que ens porta a Extremadura i un altre cop a la porta de Sant Vicenç.
Informació pràctica
A la pàgina web del Poble Espanyol podreu veure els horaris i preus de les entrades. Si sou com nosaltres que ens encanta passejar amb la nostra gossa, podeu portar-lo. No hi ha cap problema en què passegi amb vosaltres per Espanya sempre que el porteu lligat.
Com arribar al Poble Espanyol
Per arribar al Poble Espanyol s’ha d’agafar la línia 1 (vermella) o la línia 3 (verda) fins la parada d’Espanya i des d’allà es pot pujar caminant. Si no us ve de gust caminar, a l’avinguda Reina Maria Cristina, podeu agafar el bus número 13 o el 150.
I tu, què en penses? Escriu un comentari!
Deixa un comentari